Civiel ontwerp een PASSIE

Home  >>  Building Information Modeling  >>  Civiel ontwerp een PASSIE

Civiel ontwerp een PASSIE

On januari 19, 2017, Posted by , in Building Information Modeling, tags , With No Comments

Wanneer je vanuit passie leeft en werkt zit je regelmatig in een FLOW, je voelt je vitaal en toegewijd. Je vergeet de omgeving en soms zelfs jezelf. Het is het gebied waar je vaardigheid overeenkomt met je uitdaging, want passie gaat bijna altijd samen met talent. Mensen met passie herken je door hun enthousiasme en bevlogenheid. Iedereen heeft een passie op een bepaald gebied.

Waarom is passie zo belangrijk

Passie is de drijfveer in je leven. Passie is wat je energie en geluk geeft. Het is wat je het liefste doet en waar je een natuurlijke aanleg voor hebt. Een leven zonder passie is als eten zonder smaak. Als muziek zonder emotie. Het is kwantiteit zonder kwaliteit. Als terugkijkt op je leven en bij jezelf denkt: ‘Dat was het mooiste aan mijn carrière,’ dan heb je het over je passie. Je zult op je laatste dag waarschijnlijk niet terugkijken en zeggen: ‘Ik had meer geld op mijn bankrekening willen hebben.’ Je zult zeggen: ‘Ik had meer tijd voor mijn werkelijke passie moeten vrijmaken.’

Vorig jaar was ik met mijn vrouw en dochters in Denemarken, op het mooie eiland Funen. Dit is het op één na grootste eiland van Denemarken, gelegen tussen het eiland Seeland en het vasteland van Denemarken en het is toch wel een flink stuk ‘om rijden’ om bij een Nederlands kunstwerk te komen…  De Storebælt Bridge. Maar het was de moeite waard.

 

We zijn allemaal uitgestapt en ik heb enige tijd allerlei interessante details met de dames gedeeld. De verbinding bestaat uit twee bruggen van 6,6 en 6,8 kilometer lengte, die beide op het eilandje Sprogø uitkomen. De lengte van de verbinding is 18 kilometer. Om de internationale scheepvaart niet te hinderen, hangt de brug aan de oostzijde voor het wegverkeer hoog boven de Grote Belt. Ik weet zeker dat niet alle dames ‘berustend’ voor zich uit keken. De jongste is een civiel ingenieur in de dop.

Momenteel ben ik bij TAUW bezig met het mooie project FLOW27. Ook in dit project zijn er uitdagingen die aansluiten bij mijn passie. Als technisch manager heb ik te maken met alle raakvlakken van dit project. Het is een grote, complexe opgave. De planontwikkeling voor de verbreding van de A27 Houten-Hooipolder omvat maar liefst 47 km snelweg, drie knooppunten en drie grote oeververbindingen; Hagesteinsebrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug.

Maar het mooiste dat ik in mijn dagelijkse werk kan ervaren is dat ik met collega’s samenwerk die dezelfde passie ervaren op hun eigen werkveld. Ter afsluiting wil ik u een overdenking meegeven: Wat hebben succesvolle projecten gemeen: passie en visie, gedragen door het hele team.

Comments are closed.