BIM Volgens Rijkswaterstaat

Home  >>  Building Information Modeling  >>  BIM Volgens Rijkswaterstaat

BIM Volgens Rijkswaterstaat

Bouwwerk Informatie Management

Bouwwerk Informatie Management (BIM) is een belangrijk middel om informatie over bouwwerken beter uit te wisselen tussen Rijkswaterstaat en opdrachtnemers. Eenmalig inwinnen van data en meervoudig gebruiken en delen van informatie staat centraal.

Picturewide-BIM_1280x640

Aanleg- en onderhoudsprojecten uitbesteed

Rijkswaterstaat besteedt aanleg- en onderhoudsprojecten uit aan de markt. We sturen op het proces bij aanleg en onderhoud van de Nederlandse infrastructuur.

Juiste keuzes

Voor het maken van de juiste keuzes over aanleg en onderhoud heeft Rijkswaterstaat tijdige en juiste informatie nodig. Die informatie moet, tijdens elke fase van de levenscyclus van een bouwwerk, gestructureerd, uniform en meervoudig uit te wisselen zijn met ketenpartners. En daar gebruiken we BIM voor.

BIM-projecten

BIM wordt toegepast in alle nieuwe Design-, Build-, Finance- en Maintainprojecten (DBFM). De voorbereiding van BIM in Prestatiecontracten is opgestart. Binnen Rijkswaterstaat zorgt het programma BIM voor de ontwikkeling en uitrol van BIM. Het programma ondersteunt de project- en beheerorganisaties van BIM-projecten bij de invoering van BIM. Het stelt softwarehulpmiddelen, standaarden, modellen, toetsing, opleiding en begeleiding ter beschikking.

Bekijk welke projecten (PDF, 801,75 KB) al in BIM worden uitgevoerd.

Wat is BIM?

Staat BIM voor Bouwwerk Informatie Management, Bouwwerk Informatie Modellering of voor Bouwwerk Informatie Model? Lees het op de kenniskaarten BIM van de Bouwinformatieraad (BIR)

Video

Bekijk hier de video’s over Bouwwerk Informatie Management.

Bron: Rijkswaterstaat
Comments are closed.